0878 56 02 08

СПОРТЕН ПСИХОЛОГ

„Ако искаш да победиш целия свят, победи самия себе си.“

Достоевски


Ако ти си спортист и спазваш диета, вероятно го правиш, не защото си дебел, а за да поддържаш тялото си в оптимална форма. Така е и с психологията в спорта – срещаш се с психолог, не защото си ”луд”, а за да се настроиш най-добре за това, което ти предстои.

Истината е, че работейки с психолог, всъщност си казваш:

спортен психолог
  • Аз съм човек, който търси всички начини да изкара най-доброто от себе си – без да робувам на остарели предразсъдъци
  • Аз съм професионалист като Роджър Федерер, Майкъл Фелпс, Джанлуиджи Буфон и много други топ-звезди. И приличам на тях в начина, по който се подготвям за състезания
  • Аз съм смел, защото ми ”стиска” да говоря за неща, за които на малко хора им ”стиска” да говорят
  • Аз не съм консервативен и закостенял, а човек, който е модерен в мисленето си за съвременния спорт
  • Аз не гледам на професионалния спорт така, както е било преди 50 години, а така както е днес, тъй като се състезавам днес. Спортът днес е различен от този, който е бил преди 50 години.
  • Аз не съм ”луд-сбъркан-откачен-куку”, а нормален-правилен-закачен, защото основната ми цел е да се самоусъвършенствамАко разсъждаваш по същият начин, можеш да се свържеш с мен.

Ако искаш да преодолееш затруднения с мотивация, стрес, тревожност, концентрация, страх, самоконтрол, увереност в себе си и други проблемни състояния, също можеш да се свържеш с мен.

Конфиденциалността е гарантирана.

Средната продължителност на една консултация е 60 минути. Стойността на една консултация е в размер на 60 лв. за възрастни и 50 лв. за лица до 18 години. Поради специфичните особености на възрастта, при работа с лица до 18 години са необходими минимум 2 консултации. В тях задължително се предвижда и разговор с родител/ите на детето.

В стремежа си за максимално усъвършенстване психиката на спортиста, в работата бихме могли да използваме и съвременни технологични устройства. Те са произведени от лицензирани за целта компании (в САЩ и Канада), а за употребата им се притежава съответната правоспособност на психолога.

  • Апарат за аудио-визуална стимулация, по-известен като „мозъчен стимулатор”

Това е психо-релакс система с набор от програми с различна продължителност (средно от 20 до 40 минути). Уредът се използва чрез светлинна стимулация (очила), звукова стимулация (слушалки) и/или електростимулация (използва се слаб-безопасен ток, подобно на физиотерапията). Преминаването на курс с определен брой сесии подпомага: отвличане от натрапливи и тревожни мисли, подобряване на концентрацията, вниманието, съня, паметта, настроението и тонуса като цяло.

  • Апарат за биологична обратна връзка, по-известен като „биофийдбек”

Това е уред, който в същността си наподобява „детектор на лъжата”. Неговата първоначална цел е да направи психодиагностика на това, какъв тип е вашата нервна система. Спрямо това се определят вашите „силни и слаби” страни на психиката. Впоследствие се насрочва програма – ментален тренинг, чрез който със съдействието на психолога се практикуват ментални игри, инсталирани на компютър.

Цените при употреба на технологични устройства са различни от посочените по-горе.

Устройствата се използват единствено под формата на курс, с определен брой сесии (от 14 до 24). Спрямо това, каква е продължителността на курса, се определя и ценовата му стойност.

“Познавам Румен от 2012 година в качеството си на професионален плувец. По това време подготовката ми бе насочена към подобряване на личните ми времена и поради тази причина бях планувал да се състезавам на няколко състезания. Професионализмът и отношението на Румен ми помогнаха да превъзмогна някои мои слабости и психологически бариери преди важните стартове. Като резултат от добре свършената работа, на възраст от 36 години, аз постигнах лично време, което щеше да ме класира на Олимпийските игри – нещо, което не можах да направя на 24-годишна възраст, когато бях в най-добрата си физическа форма. Благодарение на неговата подкрепа, аз също така станах двоен европейски и троен световен шампион за ветерани. Румен успя с лекота да се приобщи към моя екип и се превърна в основен фактор за моя успех”
Красимир Захов,
Европейски и световен шампион за ветерани

„От името на Българската федерация по таекуондо – ВТ и Таекуондо клуб „Рамус” бих искал да споделя отличните си впечатления за работата на г-н Румен Колев. Наблюденията ми са формирани в продължение на една година, когато той бе ангажиран като спортен психолог към Таекуондо клуб „Рамус”, чиито състезатели са част от националния отбор на България по таекуондо”
Димитър Михайлов,
Вицепрезидент на Българска федерация по таекуондо – ВТ
Президент на ТК „Рамус”
www.taekwondo-bulgaria.org
www.ramustkd.org

„Волейболна академия Стойчев-Казийски” благодари на Румен Колев за участието му в спортен лагер с 12-14-годишни деца през месец април 2019г. Със своя професионализъм и внимателен подход към всеки, г-н Колев допринесе за психическата подготовка и устойчивост на спортистите. Препоръчваме го като спортен психолог за занимания с подрастващи”
Велизар Пашов,
Треньор във „Волейболна академия Стойчев-Казийски”
www.volleyacademy.bg

“В периода 2016-2019г. Фондация „Булгари” и „Национален спортен клуб Олимп” работиха съвместно за развитието на спорта, в частност плуването. Психическото обучение е едно от необходимите неща, за да се постигне максимална производителност на плувеца. Именно поради тази причина през 2017г. „НСК Олимп” се включи в „Училище
за спортно-психологическа подготовка” с лектор Румен Колев. По време на училището, фондацията изпълняваше задълженията си с необходимото старание и отговорност, чрез съдействие и иновативни подходи в образователната програма. Румен Колев подхождаше към децата основно на подсъзнателно ниво, използваше игровия метод на обучение, а интересът от тяхна страна бе голям. Благодарение на общите усилия успяхме да превърнем състезателите на „НСК Олимп” в едни от най-конкурентните в България. Изграденото доверие и положителни отзиви към фондацията са в резултат на проявената коректност през изминалите години, доказани възможности и квалифицирана работа. Всичко това ни дава основания да препоръчаме „Булгари”, като подходящ и надежден партньор”
Емил Милков,
Управител „НСК Олимп”
www.pluvane.com

„Поканих Румен през 2018г. да бъде психолог на нашия отбор, който се състои от 50 плувци, 10 от които участват редовно в национални първенства и международни турнири. Румен организира 12-месечна програма, а целта й бе да се подобри концентрацията на плувците, да се справят по-добре с провалите и страха, да си подобрят увереността, както и да се подобри комуникацията в отбора. След края на програмата, нашите плувци показаха очевидни подобрения в концентрацията и увереността си, също така и в мотивацията си и комуникацията помежду им. Силно препоръчвам Румен като отличен психолог, който може да помогне на всеки спортист да превъзмогне психическите си бариери и да достигне максималния си потенциал”
Красимир Захов,
Управител на Плувен клуб „Спринт – София”
www.pluvenclubsprint.com

0878 56 02 08

Румен Колев